7 motive pentru care TREBUIE să citești

1

Să fii gamer este un lucru nemaipomenit, însă dacă acest hobby este practicat în exces, putem pierde anumite abilități neglijându-le. Timpul foarte mult petrecut în fața unui monitor sau un dispozitiv mobil poate să ne afecteze vederea, așa că este recomandat ca din când în când să luăm pauze.

Un lucru foarte util, dar la fel de captivant ca jocurile sunt cărțile. Te invit să urmărești întregul articol pentru a afla de ce este atât de important cititul în viața unui om.

10 motive pentru care cititul este atât de important

1. Imaginație

Citind, ești expus la atât de multe lucruri frumoase. Acest lucru îți ajută imaginația când vine vorba de creat și gândit. Citind, pictezi aceste imagini ale poveștii tale în minte. Cărțile le poți lua unde îți dorești.

Nu este necesar să citești un anumit tip de cărți, este la fel de util dacă citești o carte după care s-a inspirat un joc, cum este The Witcher de Andrzej Sapkowski. Vei vedea cât de multe lucruri vei afla pe care nu le știi deja și cât de departe te poate duce imaginația.

2. Concentrare

Când citești, te concentrezi pe un singur lucru. Stând într-un singur loc și citind, îți antrenezi corpul și mintea să încetinească, să se relaxeze și să se concentreze pe ceea ce citești. Acest lucru te ajută să te concentrezi pe alte activități și în viața de zi cu zi, fiindcă ești obișnuit să faci asta deja.

3. Memorie

Când citești o carte absorvi toate informațiile care se află acolo. Oameni, locuri, obiecte.. atunci când citești îți folosești mușchiul memoriei. Folosind acest mușchi îți ajuți memoria pe termen lung.

4. Comunicare

Dacă citești o carte copiilor tăi construiești o legătură între tine și ei și te deschizi către comunicare. Este întotdeauna important să fii capabil să vorbești cu copiii tăi, mai ales când sunt în adolescență. Începe să le citești și comunică cu ei încă de mici, astfel încât să creeze o conexiune puternică și să fie confortabili vorbind cu tine.

Cititul ajută chiar și adulții să comunică și le oferă mai multe subiecte de discuție.

5. Divertisment

Cititul este cea ieftină formă de divertisment de care poți avea parte. Apreciază librăria și pe cei care vând cărți, fiindcă aceste cărți îți pot deschide lumi pe care nu ți le-ai imaginat.

Dacă ești interesat să-ți comanzi o carte accesează librăria online 4fun. Aici vei găsi o gamă diversă de cărți și prețuri foarte bune. Te asigur că 4 fun este alegerea potrivită !

Mai multe motive pentru care să citești

6. Educație

Să citești o carte despre un domeniu pe care dorești să-l cunoști îți economisește atât de mulți bani. Cu toții știm cât de scumpe pot fi cursurile, așa că de ce să nu petreci acel timp citind. Poți să te autoeduci cu cărți de specialitate. Același principiu se aplică și copiilor. Dacă sunt interesați să învețe despre curcubee, ar putea să citească cărți despre vreme. Sau poți să le citești tu.

Punând la dispoziție copilului tău o varietate de cărți din diverse domenii le vor stârni interesul și îi va face să învețe și mai mult.

7. Fluență

Fluența este definită ca abilitatea de a citi cu viteză, acuratețe și expresivitate. Un limbaj puternic și eficient. Cu cât citești mai mult, cu atât devii mai fluent. Acest lucru este la fel de important pentru copii cât este și pentru adulți.

Copiii imită ceea ce faci. Dacă iubești să citești, copii tăi o vor face și ei.

One Response

  1. Vigor Mortis

    Ehe, pai eu unul majoritatea cartilor le am in format pdf gasite pe scribd fapt ce m-a scutit de o groaza de bani deci nu se pune problema dezlipirii de ecranul PC-ului sau tabletei. Sincer nu am fost pasionat de citit nici in anii ’90 cand nu aveam calculator, citesc de nevoie carti de dezvoltare personala, seductie si literatura motivationala, dar nu pot compara cititul cu gaming-ul pentru ca mi se pare o activitate extrem de pasiva.