DRM este o tâmpenie, Windows 10 aprobă

2

Companiile, plus suporterii lor dedicați, mereu vor spune că DRM este necesar, și că singurii care îl urăsc sunt cei care vor să joace gratuit… sau pe Windows 10. Noul sistem de operare are nu una, ci două proprietăți amuzante. Poate bloca atât jocuri piratate, cât și jocuri originale ce folosesc SecuROM și Safedisc.

Da, cele două maladii grosolane, rootkit-uri cu și mai puțină utilitate pentru umanitate ca un virus malign, sunt considerate de Windows 10 o problemă de securitate atât de severe, încât nu vor funcționa sub nici o formă. Asta înseamnă că variantele pe disc ale unor jocuri precum Mass Effect, Bioshock, Dragon Age 2 și chiar varianta relansată a lui Final Fantasy 7, nu pot rula sub Windows 10.

Pentru a remedia problema, ori trebuie să cumpărați jocurile din nou, într-o variantă în stil GOG, fără DRM, sau să aplicați soluția Ubisoft, de a folosi un executabil crack-uit, luat de pe internet.

Nu sunt încă sigur dacă TAGES provoacă reacții la fel de adverse pe Windows 10, dar având în vedere ce maldăr de eșec și unități DVD stricate era, probabil nici el nu funcționează.

Morala poveștii, DRM și cine îl sprijină sunt invitați să facă un drum lung pe un ponton scurt, suspendat peste o prăpastie plină de flăcări.

Sursa: PC Gamer

2 Responses

  1. Beda Venerabilis

    Mi-au dat lacrimile! Iată cum se gândește MS la binele meu și cât de eficient mă protejează. E mai eficient ca un prezervativ. Da’ ce zic eu, e mai eficient decât bisturiul lui Ciomu!