O Pagină de Istorie: Ancient Conquest

6

6 Responses

 1. peng

  Descrie-ne mai în detaliu tot ce-ţi aminteşti din acele două jocuri (platforma – deşi e probabil pc -, perioada, calitatea grafică, perspectiva, culorile predominante. detaliu predominant, etc.). Se practică pe diverse forumuri căutarea unor astfel de jocuri de mult pierdute, iar detaliile aparent mărunte fac de cele mai multe ori diferenţa în găsirea jocului.

 2. Beda Venerabilis

  Da, facem un quest pe Games Arena: „În căutarea jocului pierdut”.

 3. unacomn

  Verde pentru pamant, albastru pentru apa. Era un fel de nava vikinga, pe undeva pe langa scandinavia/danemarca, parca si islanda. Nava era controlata cu tastatura. Ca grafica, batea mai multe spre Pirates 1 decat spre Ancient Conquest. Era undeva intre ele.
  Tin minte literalmente nimic altceva, doar ca nu stiam cum sa il joc.

  Ma obsedeaza faptul ca nu stiu ce joc era. N-am nici o intentie sa il joc. I’m sick, I need help.

  Si mai era un joc de HC, cu al doilea razboi mondial. Avea trei faze, cum mureai in una, trecea la alta. La prima pilotai un avion, te bateai cu alte avioane. La a doua mergeai pe un drum, impuscai inamici, te puteai ascunde drept niste pereti. La a treia sareai pe acoperisuri, la un moment pe o fereastra se vedea cineva, care daca intorcea capul spre tine am impresia ca dadea alarma. Jocul se cam bloca acolo asa ca nu am mers mai departe.

  Ca grafica, era alb-negru monitorul, dar avea personaje micute, se vedea mult din decor, side scrolling.

 4. peng

  Mi s-a sugerat Vikings: Field of Conquest pentru primul joc. Ar avea sens de ce ţi-ai amintit de el când ai auzit Ancient Conquest, dar în screenshoturi eu nu văd nicio corabie aşa că nu ştiu dacă acela e jocul.

 5. Cristi

  Ce frumos arata jocurile astea 2D, pacat ca nu mai scoate nimeni asa ceva.
  Valabil si pentru rpg-uri, gen Original Sin.

 6. Beda Venerabilis

  Unacomn, îmi pare rău, nu știu nimic despre jocurile descrise de tine. Însă mi-a venit o idee: de ce nu te folosești de chestia asta în jocul tău?
  Bagi o misiune secundară. Un moșneag îți povestește cum a jucat el în copilărie niște jocuri, însă le-a uitat numele. Și te roagă să-l ajuți să-și amintească.
  Ascunzi indicii și informații prin joc, iar jucătorul trebuie să-și dea seama singur despre ce titluri e vorba.
  Când află titlurile corecte, primește un premiu de la moșneag: un personaj nou, o abilitate, o armă, o poțiune, ceva. Eventual, poate primi premiul chiar de pe Games Arena – un pic de publicitate nu strică.
  Ar fi mai interesant, presupun.