Plăcile AMD pot fi deblocate

Aveți cumva un model ciuntit de Fiji sau un Tonga? S-ar putea să aveți surprize în ele. Un nou utilitar, numit CUINFO, vă permite să vă benoclați în plăcile voastre video R9 285, R9 380 și Fury, pentru a vedea exact câte din nucleele de procesare au fost dezactivate de la varianta completă a procesorului grafic, și câte dintre ele pot fi reactivate.

Asta implică, desigur, instalarea unui BIOS nou, generat de software, și există ceva risc de a face totul varză, dar dacă funcționează cum trebuie, aveți potențialul de-a transforma un Fury normal în ceva mai apropiat de un FuryX. Nu unul complet, pentru că de obicei acele nuclee nu sunt dezactivate pentru că erau complet funcționale, ci pentru că insuficient din ele mergeau cum trebuie pentru varianta completă a procesorului grafic. Numai cele dezactivate din software pot fi reactivate, multe dintre ele fiind blocate la nivel hardware, sau pur și simplu tăiate cu laser, pentru că nu mergeau.

Dacă aveți un simț al aventurii, și o placă video compatibilă, găsiți CUINFO aici, și v-ați putea bucura de o creștere de măcar 1% a performanței, în funcție de câte nuclee puteți activa.

Sursa: Videocardz