Ubisoft, PC-ul te iubește, chiar dacă tu ne urăști

3

Fiind o companie cotată la piața bursieră, Ubisoft este obligată ca periodic să își dezvăluie rezultatele financiare, iar ultimul sfert din anul fiscal a scos la iveală ceva surprinzător. Platforma cu cea mai mare cotă de venit a fost Playstation 4, cu 27% din total. Pe locul 2, PC-ul, cu 23% din total.

Da, PC-ul, cu dublu față de Xbone și probabil o mie de ori mai mult ca Wii U. Din cele 96.6 milioane de euro strânse de companie, 22.2 au fost de pe PC. Cum s-a ajuns la această cifră uluitoare? Nu prin vânzarea vreunui joc nou, fiindcă n-au scos pe piață vreunul în acea perioadă, ci prin vânzările unor jocuri precum Assassin’s Creed Unity, The Crew, Far Cry 4 și Watch Dogs, jocuri ce au fost, fără îndoială, printre cele mai anapoda făcute portări din era pre-Batman Arkham Knight. Și totuși, lumea și-a arătat suportul față de Ubisof cumpărând acele dezastre tehnologice, sperând că vor fi reparate. Sau pur și simplu au crezut că placa lor video era de vină, și au cumpărat una nouă, conform recomandărilor primite anterior de la companie.

Yves Guilemot nu a fost disponibil pentru o declarație, așa că voi inventa una pentru el. CEO-ul companiei se declară șocat și foarte îngrijorat că Ubisoft a pierdut peste 400 de milioane de euro în numai trei luni, din cauza pirateriei de PC. El a ajuns la această cifră mergând pe ideea că din moment ce 95% din posesorii de PC îi piratează jocurile, înseamnă că aceștia se află acum în posesia banilor ce îi aparțin de drept lui. Și are dovezi clare că 95% din piața de PC îi piratează jocurile, sub forma propriei sale declarații în care a spus că 95% din posesorii de PC îi piratează jocurile.

Sursa: PC Gamer

 

3 Responses

  1. raul

    Asa se face un titlu de stire, nu cu prosti precum „soc si graza” sau ceva ce nu are nici o legatura cu articolul. Felicitari unacomn pt. ceea ce faci. :yes: :-D

  2. Beda Venerabilis

    “Și totuși, lumea și-a arătat suportul față de Ubisoft cumpărând acele dezastre tehnologice, sperând că vor fi reparate. Sau pur și simplu au crezut că placa lor video era de vină, și au cumpărat una nouă, conform recomandărilor primite anterior de la companie.”

    Înseamnă că acea “lume” își merită soarta. Să-i susțină în continuare pe Ubisoft și pe cei ca ei, eu prefer să-i înjur.
    Respectul și susținerea se câștigă, nu se moștenesc.