VÂNZĂRILE DE PLAYSTATION®4 (PS4™) DEPĂȘESC 2.1 MILIOANE UNITĂŢI LA NIVEL MONDIAL

Sony Computer Entertainment Inc. (SCEI) anunță că vânzările cumulate pentru sistemul PlayStation®4 (PS4™) au depășit cifra de 2,1 milioane de unități*1 la nivel mondial, conform informațiilor disponibile la data de 1 decembrie. Dintre acestea, 700.000 de unități au fost vândute numai în Europa și Australasia, pe 29 noiembrie. Sistemul PS4 a fost disponibil spre achiziție încă din data de 15 noiembrie în Statele Unite și Canada, în timp ce entuziaștii din Europa, Australasia și America Latină auputut beneficia de noua consolă începând cu 29 noiembrie. În prezent, sistemul de gaming de nouă generație este disponibilă în 32 de tări la nivel global. În România, PlayStation 4 se va lansa pe 29 ianuarie 2014.

“PS4 a beneficiat de una dintre cele mai bune starturi din istoria PlayStation, odată cu evenimentul de profil din America de Nord, iar apoi am continuat în același ton cu lansarea din Europa, Australasia și America Latină,” a declarant Andrew House, Președinte și Group CEO, Sony Computer Entertainment Inc.
“Cererea rămâne foarte mare și continuă să copleșească nivelul ofertei la nivel mondial, însă lucrăm din greu pentru a satisface nevoile în creștere și a livra unități PS4 suplimentare către partenerii noștri din retail, pe tot parcursul sezonului de sărbători. Suntem extrem de recunoscători pentru pasiunea demonstrată de fanii PlayStation și le mulțumim pentru suport.”

Entuziaștii PS4 folosesc pe deplin caracteristicile sociale oferite de acest sistem, precum posibilitatea de straming live prin intermediul Ustram și Twitch, partajând în același timp conținut pe Facebook® și Twitter. Gamerii PS4 au demonstrat un interes crescut pentru noul buton ”SHARE”, aflat pe controllerul wireless DUALSHOCK®4, afirmație ce poate fi susținută prin cele 6,5 milioane de elemente partajate prin intermediul său.
Jucătorii din întreaga lume au fost captivați de gama de jocuri disponibilă la momentul lansării – peste 20 de titluri*2 realizate de producători de top ai industriei, jocuri printre care se numără Call of Duty®: Ghosts al Activision, Assassin’s Creed® IV: Black Flag™ de la Ubisoft Entertainment, NBA® 2K14 – 2K, Battlefield 4, FIFA 14, Madden NFL 25 și Need for Speed Rivals ale companiei Electronic Arts, ca de altfel și titluri exclusive precum Knack™, Killzone:Shadow Fall™ și Resogun™ de la SCE Worldwide Studios (SCE WWS).

Portofoliul de jocuri al sistemul PS4 se va extinde în 2014 cu titluri mult aşteptate precum inFAMOUS™: Second Son și MLB 2014: The Show ale SCE WWS, dar și cu noi jocuri precum Destiny™ de la Activision, Watch_Dogs™ de la Ubisoft Entertainment, The Order 1886 și #DRIVECLUB ale SCE WWS. Toate acestea vor fi fi puse în mişcare de tehnologia avansată a consolei PS4, oferind un gameplay incredibil și o grafică uimitoare.

În perioada următoare, consola PlayStation 4 va evolua cu ajutorul serviciilor de gaming în cloud, ce vor fi disponibile în Statele Unite începând cu anul 2014. Bazat pe tehnologia în cloud oferită de Gaikai Inc., acest serviciu oferă utilizatorilor accesul la un catalog bogat de jocuri PlayStation®3 (PS3™), ce vor putea fi jucate pe PlayStation 4 și PS3, opțiune ce va fi disponibilă în viitor și pentru PlayStation®Vita.