ROCCAT Ryos

RoccatRyosIMGROCCAT Studios, producătorul german de accesorii de PC pentru gaming competițional, anunță prezentarea la CES a unei noi tastaturi, prima mecanică realizată de companie. ROCCAT Ryos este echipată cu 2MB de memorie flash și până la două procesoare ARM de 32 biți, ce permit folosirea în numeroase moduri creative a tastelor iluminate individual, spre exemplu pentru a oferi informații despre elemente dintr-un joc, ca sănătatea unui personaj.

Tastatura poate fi echipată cu până la patru tipuri de key switch CHERRY MX, negru, maro, roșu și albastru, fiecare având caracteristici diferite în ceea ce privește presiunea necesară pentru apăsare, zgomotul și răspunsul tactil. ROCCAT Ryos are suport pentru n-key rollover, ceea ce înseamnă că pot fi apăsate simultan toate tastele, și vine cu porturi integrate de USB și audio.

Tot la CES, ROCCAT a mai anunțat că aplicația sa Power-Grid, dedicată platformelor mobile, a ieșit din stadiul de Beta. Aceasta permite vizualizarea de informații referitoare la jocuri, aplicații media și aplicații de comunicare, precum Skype, ce pot fi accesate oricând. Iar în unele cazuri, precum în jocul Strike Suit Zero, oferă statistici ce nu pot fi găsite în mod normal în joc.