Mândria de a fi gamer

Ai simţit vreodată nevoia să-ţi ascunzi pasiunea pentru jocuri de prieteni sau colegi? Ai experimentat durerea umilirii în public ce are legătură cu hobby-ul tău secret? Ai păţită să te îndepărtezi timid de conversaţii cu prieteni curajoşi ce discutau despre jocuri în public? Dacă ai experimentat vreunul dintre aceste simptome s-ar putea să fii un gamer de closet. Ce este un gamer de closet? Este acel tip de gamer care se joacă, dar este prea rușinat să se afirme cu acest lucru în public.

Era o vreme când jucătorii de Dungeons and Dragons erau considerați răi. Slujitori ai Diavolului și cultiști. Defapt nu erau răi, erau tocilari introvertiți cu imaginație bogată care aveau un interes mai mare în Lord of the Rings decât în sporturi. Decât să iasă afară și să aibă probleme, stăteau în casă și formau prietenii. Din păcate, rușinea publică era atât de succes încât a stigmatizat o întreagă generație dacă nu două. Descendenții acestor tipuri de jocuri au ajuns jucători de MMORPG-uri.

Am auzit cu toții îndemnuri să ieșim afară, faptul că ne stricăm ochii, că ne transformăm în idioți și așa mai departe. Ne cerem scuze că hobby-urile noastre deranjează atât de multă lume. Vom încerca să fim mai puțini activi în goana după lucruri care ne fac fericiți. Ne vom muta pe acțiunea stimulantă mental, proactivă, reactivă de a activa într-o stare vegetativă în timp ce ne jucăm pe Social Media. Toate dramele oferite de jocuri MMORPG nu ne vor mai afecta.

Indiferent de tipurile de jocuri care îți plac, gamingul nu a primit niciodată atât de mult criticism ca în această eră de internet. În timp ce social media depășește realitatea, mulți dintre utilizatori eșuează să înțeleagă că acum suntem cu toții gameri.

Am trăit mii de vieți și vom trăi încă câteva mii. Am învățat, ne-am imaginat și am creat. Am fost cei mai buni eroi și cei mai vicioși răufăcători. Am făcut foarte multe lucruri bune și am comis atrocități teribile. Ne-am urcat pe cei mai înalți munți și am coborât în cele mai adânci peșteri. Am vânat pe mare și pe pământ. Am câștigat și am pierdut uneori, dar întotdeauna ne-am distrat.

Am doborât regi puternici și am cucerit imperii. Am construit prietenii, ne-am făcut dușmani și am creat amintiri. Am stat și luptat și am fugit pentru viețile noastre. Am scris milioane de povești și am inspirat alte milioane. Am oferit motive pentru a trăi și ne-am dorit să mergem ami departe.

Am fost călători, comercianți, pirați, războincii, soți, inamici și prieteni. Am fost înțeleși greșit. Ne jucăm jocurile, ne sprijinim jocurile, investim în jocuri. Unii dintre noi ne creem propriile jocuri, fiindcă gamerii vor găsi întotdeauna o cale. Iubim jocurile, suntem jucători și mândri cu ceea ce facem.