Jocurile, omniprezente în viața noastră

În viață, dacă îți dorești să ai succes trebuie să riști. Nu riști nu câștigi. Fiecare alegere pe care o iei în viață presupune un anumit grad de risc. Spre exemplu, dacă ai ales să mergi la job, dar aveai de realizat o plată la bancă, există riscul să primești penalități pentru că nu ai plătit acea factură la timp, însă îți păstrezi jobul și șeful fericit. Pe când dacă alegi să chiulești de la locul de muncă pentru a-ți plăti factura, s-ar putea să riști să-ți pierzi jobul sau să-ți faci probleme la locul de muncă, făcându-ți șeful nemulțumit de tine.

Noi gamerii știm foarte bine ce înseamnă să faci alegeri, fiindcă le facem în fiecare zi prin intermediul jocurilor în care activăm. Alegem să omorâm pe cineva sau alegem să-i cruțăm viața, alegem să ducem la capăt o sarcină pentru cineva sau să mergem mai departe fără a o face, la fel cum în jocuri alegerile făcute ne afectează parcursul acestuia pe viitor, la fel se întâmplă și în viața de zi cu zi.

Jocurile ne-au învățat să ne organizăm, să nu ne dăm bătuți, să vorbim și să citim limba engleză, ne-au arătat străzile New York-ului, ne-au învățat să citim o hartă și multe altele. Nu ar trebui să ne fie rușine cu ceea ce suntem, ci să ne îmbrățișăm pasiunea și să învățăm în fiecare zi câte ceva din asta. Există situații în viață în care trebuie să lăsăm PC-ul deoparte și să ne ocupăm de alte sarcini, însă până atunci hai să ne bucurăm de experiențele extraordinare care pot să ni le ofere jocurile.

Multora dintre noi ne place să trăim cu adrenalina la maxim, ne place să ne asumăm riscuri și să ieșim victorioși din tot ceea ce facem. O situație când se întâmplă acest lucru este atunci când intrăm într-un casino sau online și accesăm jocuri ca la aparate. În acele momente, pe tot parcursul jocurilor, adrenalina ni se ridică și sperăm să ieșim din această situație cu zâmbetul pe buze. Indiferent dacă pierdem sau nu, dobândim experiență, ne distrăm până la capăt și ne bucurăm de viață.

Avem doar o viață, așa că de ce să nu le facem pe toate. Dacă alegem să ne trăim viața la maxim, dar să ne asumăm o anumită măsură făcând acest lucru, vom trăi pe Pământ ca și cum acesta ne aparține. De ce să trăim cu gândul că mâine s-ar putea să nu fie atât de bine, când putem trăi cu gândul că astăzi e o zi minunată și că toată lumea ne iubește.