Google oferă Hărți dezvoltatorilor de jocuri

Pokemon Go și alte jocuri care folosesc hărți reale sunt în trend, dar este o problemă la mijloc: acestea depind de cele mai multe ori de framework-uri cu hărți care nu sunt făcute pentru gaming, forțând dezvoltatorii să treacă peste anumite aspecte care folosesc informații de mapping. Cei de la Google doresc să rezolve această problemă. Motorul de căutare își deschide datele în timp real ale platformei Hărți și oferă toolkituri noi de software care să ajute dezvoltatorii să construiască jocuri bazându-se pe acele date.

Software-ul include atât un kit de traducere a informațiilor hărților în motorul de joc Unity, de asemenea și un ajutor de a crea jocuri folosind acele date de locații. Combinația transformă clădiri și alte obiective în obiecte 3D personalizabile și îți permite să manipulezi acele obiecte pentru a se potrivi în lumea jocului. Poate înlocui fiecare hotel real într-un han al aventurierilor, spre exemplu, sau adăugarea punctelor arbitrare de interes de dragul checkpointurilor.

Va trece ceva timp până când vom vedea jocuri bazate pe aceste framework-uri. La fel ca și cu kiturile de realitate augumentate, precum ARKit și ARCore, cu toate acestea, ar putea duce la foarte multe titluri din partea dezvoltatorilor ce au scris în trecut o mulțime de coduri pentru ei. Acum, se pot concentra mai puțin pe aspecte de grafică și mai mult pe gameplay actual.

Sursă : Engadget