R9 Nano lansat, e grozav și SCUUUMP!

3

UPDATE: Contrar titlului, nu a fost lansată. Va fi lansată pe 10 septembrie. A fost doar dezvăluită. Și tot e scumpă.

R9 Nano a fost lansat, și contrar la ceea ce credeam anterior, nu era un zvon fals specificația de 4000 și ceva de nuclee. Chiar are pe cât de multe nuclee are și un FuryX. Este în esență un FuryX, dar cu alimentare cu 100W mai mică, și de dimensiunea unui conector PCI-Express. Este minusculă. Literalmente nu ai avea cum să faci o placă video mai mică decât dacă ai tăia conectorul, sau dacă ai lăsa o alungire pentru conector, ce inevitabil s-ar rupe.

Ca performanță, chiar bate un 290X, și în esență și un 390X. Este tăcută, este răcoroasă, este economică, este grozavă… dar are o mică problemă. COSTĂ CÂT UN FURY X. :reallypissed:

Da, costă cât un 980Ti pentru performanță mai mică decât și un Fury Normal. Înseamnă că pentru cineva care nu face un sistem care să încapă într-o cutie de pantofi, R9 Nano este o placă video inutilă.

Aveam speranțe atât de mari pentru această placă video. Nu în esență că mi-aș permite să cumpăr una vreodată, chiar și dacă era la jumătate de preț, dar măcar mă făcea să mă simt mai bine. Că uite, acolo, în zare, o placă video mică, robustă, potentă, și care nu costă cât o casă. Un simbol pentru un viitor strălucitor în care plăcile video nu vor mai costa cât o casă, că de zece ani prețurile au luat-o razna! La AMD pentru că nu mai au din ce să scoată profit, și la Nvidia pentru că îi doare în bască atât timp cât competiția nu schițează o mișcare. :cry:

 

Sursa: PCper

3 Responses

 1. Beda Venerabilis

  Deci e în septembrie, mă cam așteptam. Și mă așteptam să fie scumpă, dar nu chiar atât de scumpă.
  Nu prea înțeleg cum le gândește AMD. Își fac singuri concurență?

 2. unacomn

  Au mers pe idee ca nu e altceva in formatul asta care sa aiba aceeasi performanta, si ca urmare nu au competitie pe segment.
  Personal, nu cred ca a fost o idee buna, fiindca nu e un segment mare.

 3. razvan

  e scumpa intr-o veselie. chiar vroiam sa construiesc ceva mic si scandalos si o asteptam mai ales ca m-a deranjat stilul nvidia in afacerea 970 cu cei „4gb”. dar se pare ca ma va deranja mai mult pretul nano si vor merge banii tot la concurenta.
  nu poti totusi sa nu apreciezi marketing-ul placii, se compara cu 970 mitx dar la pret de 980ti. go planet… :clap: