O Pagină de Istorie: Tomb Raider Legend

9

Un Tomb Raider din vremea când seria avea și alte culori în afară de noroi și sânge.

9 Responses

 1. Beda Venerabilis

  N-am jucat primele titluri de PC din serie, deci nu pot spune că sunt vreun expert.
  Am cunoscut-o pe Lara în Legend (am zis-o de parcă ne-am fi întâlnit în vreun club). Și a fost dragoste la prima vedere. Am sărit peste Anniversary, și am trecut direct la Underworld. Care iar mi-a plăcut, deși tu spui că a fost oarecum neterminat.
  Îmi aduc aminte că atunci când porneam Legend mă uitam cap-coadă la genericul acela de început, fiindcă era de-acolo, ca un fel de studiu rapid de personaj.
  Jocul avea de toate, era bine închegat. Era gândit, nu adunat de pe drumuri și aruncat pe scenă. Mă făcea să vreau să merg mai departe, să aflu cum, de ce și în ce fel.
  Și nu violența mă deranja (am văzut o grămadă de filme sud-coreene), ci mai curând ușurința cu care puteai distruge chestii, ținând cont că vorbim despre un personaj care ar trebui să respecte antichitățile.
  Dincolo de poveste, ceea ce-mi plăcea în mod deosebit la Tomb Raider era atmosfera: intrai prin morminte și catacombe, întunericul alterna cu lumina, moartea și uitarea se împleteau cu viața. Plus toate acele mecanisme ingenioase, pe care trebuia să le pui în mișcare folosindu-ți creierul. Și construcțiile grandioase păzite de creaturi care aveau legătură cu subiectul. Era grozav. A fost grozav.
  Fiindcă a venit Tomb Raider 2013. Un joc cu care voi da de toți pereții de câte ori voi avea ocazia.

 2. asa asin

  beda, mult zgomot pentru nimic. daca jocul din 2013 se numea aventura fenomenala nu te deranja. Daca se numeste Tr, vai, ce blasfemie.Maturizati-va, jocul asta revitalizeaza seria moarta si ingropata si de prostiile de filme cu angelina pe atunci cu sani.

 3. Beda Venerabilis

  asa asin
  Exact: dacă jocul s-ar fi numit altcumva, nu ar fi fost nici o problemă. Dacă ăsta ar fi fost primul TR, totul ar fi fost grozav.
  Doar că asta e deja a treia serie din ciclu și schimbă totul doar ca să schimbe. Și a doua serie a vrut să fie ceva proaspăt și a reușit. Fiindcă a păstrat esența jocului, nu a transformat-o în ceva de nerecunoscut. Nu a scos ce era mai important din joc. A dat dovadă de consecvență și a adus ceva în plus.
  E foarte bine că-ți place seria nouă. Însă e altceva decât Tomb Raider și Lara Croft, e un alt joc, întunecat și plin de sânge.

 4. Gabi Alex

  Istorie la TE: Legend? Deja ma simt batran, asta a fost unul din jocurile copilariei mele (nu pentru ca sunt prea tanar, ci pentru ca primul calculator l-am avut la 13 ani, nu 7 ca altii din cartier).

  Underworld nu stiu daca a fost facut in sila, sau in graba, dar tot a fost un joc grozav cu tot contentul taiat. Poate se vor gandi sa lanseze un patch masiv in care sa adauge ce au scos, sau macar sa adauge o lupta epica la final.

 5. unacomn

  O sa fac si o emisiune despre el. Productia sa a inceput grozav, dar apoi s-a dus la vale masiv. Si Eidos a inceput sa concedieze oameni.

 6. Bogdan

  Cel mai bun Tomb Raider esta cel din 2013 fara discutie. Cel mai bun Reboot de serie dupa parerea mea. Avea de toate bine puzzelurile erau prea simple dar in rest super atmosfera combat foarte bun povestea insulei mult mai misto decat a personajelor si altele. Daca o sa o tina asa , Rise of the Tomb Rider o sa fie si mai bun.

 7. Alexandru

  Am jucat seria in totalitate, argumente pentru care e cel mai bun sunt in majoritatea lor subiective cel putin pentru mine. Cel mai mult mi-au placut in ordine Legend, Underworld si Anniversary. Nu imi aduc aminte sa fi avut vre-o problema cu controlul primelor dar le-am jucat cu ceva(mult) timp in urma. Cel din 2013 e un joc bun, poate mai mult decat bun, mi-a placut indeajuns de mult ca sa bag in el cateva ore peste 20 dar nu e un joc Tomb Raider decat in masura in care faptul ca are acelas personaj principal si prea putin din gameplay il face unul