Intel Skylake lansat, e bun

Intel doar ce a lansat noua serie de procesoare din seria Skylake, iar alături de noile modele au venit și plăcile de bază din platforma cea nouă, cu socket LGA 1151.

Nu am avut așa ceva la dispoziție pentru recenzie, pentru că mai întâi vor zbura porcii înainte să se întâmple asta, dar conform internetului, Skylake reprezintă o gamă bună de procesoare. Momentan doar două, i5 6600K și i7 6700K, urmând mai târziu să fie disponibile i3-uri, Pentiumuri și alte modele de i7/i5.

Poate că nu este tocmai o revelație, sau un motiv de upgrade, dacă aveți deja Haswell, însă comparativ cu Sandy Bridge, la aceeași frecvență, oferă performanță chiar cu 25% mai mare. Asta fără a lua în calcul faptul că un i7 Skylake funcționează ca standard la o frecvență mai mare decât unu Sandy Bridge. Diferența de performanță este vizibilă și în unele jocuri, cele aprig devoratoare de procesor.

Așa că dacă tot ați așteptat ani de zile să faceți un upgrade, stați cu ochii pe SH, pentru că foarte probabil mulți vor vinde acum procesoare Sandy Bridge la mâna a doua ieftine, pentru că au trecut pe Skylake.

Sursa: PCPer