Ce aduce Skylake? Nu multe.

Noua serie de procesoare Intel Skylake se apropie, iar cei curioși ce bonusuri de performanță vor aduce au acum ocazia să tragă cu ochiul la niște teste ce s-au scurs pe internet. Acestea compară noul i7-6700K și i7-4790K, ambele procesoare funcționând la frecvența de 4GHz.

Pe scurt, performanța nu este chiar atât de diferită, în unele teste, în special cele de 3DMark în care procesorul era acompaniat de o placă video dedicată, rezultatele erau chiar mai mici. Nu cu mult, vorbim aici de 1-2%, pe undeva prin marja de eroare.

Îmbunătățirile cele mai mari se văd la componenta video integrată în procesor. Așa că am vești bune pentru cei care cumpără un i7 deblocat și îl folosesc fără o placă video dedicată… am de fapt o rugăminte, vă dau un Q6600 la schimb pentru acel i7, fiindcă evident nu îl folosiți cum trebuie.

Chiar dacă performanța nu este masivă, sau sesizabilă față de Devil’s Canyon, Skylake aduce suport pentru DDR4 și câteva tehnologii noi, care în următorii ani s-ar putea manifesta într-o îmbunătățire a puterii de calcul.

Sursa: Hexus.net