Konami scoate Kojima din Phantom Pain

4

Konami chiar că are o râcă masivă cu Hideo Kojima. Nu a fost destul că l-au concediat, că i-au scos numele de pe materialele promoționale, și de pe pagina principală, dar au continuat prin îndepărtarea sa de pe coperta jocului. Și cum se întâmpla ca numele său să fi fost pe copertă în titlul studioului, tocmai asta au scos. Efectiv, dacă te uiți pe cutia lui Phantom Pain, nu vei găsi numele companiei care l-a dezvoltat, ci doar numele Fox Engine, ce a fost făcut tot la Kojima Productions.

De ce se tot preface Konami că Hideo Kojima și compania sa nu există? Nu am nici o idee. Posibil să aflăm când NDA-ul său expiră, dacă are vreo dată de expirare. Poate când Konami va da faliment, ceva ce nu pare foarte improbabil fără Kojima Productions. E ca Rockstar fără Rockstar North.

Sursa: Gamesradar

4 Responses

 1. Beda Venerabilis

  Asta-i o copilărie, o dovadă de imaturitate. Pur și simplu se umilesc singuri.
  Sau o fi ceva specificat prin contract? Numele de pe copertă înseamnă și niște bani pentru drepturi?

 2. Beda Venerabilis

  Eu i-aș fi lăsat numele în toate produsele și aș fi ieșit cu o declarație în care aș fi spus: chiar dacă drumurile noastre s-au despărțit, Kojima și MG sunt inseparabili. O asemenea declarație ar fi fost și în favoarea Konami, ar fi arătat respect și considerație.

 3. Beda Venerabilis

  Oricum, un conflict puternic e limpede că a existat.
  Dar încerc să-mi imaginez cum s-au înjurat într-un mod japonez extrem de politicos. Iar la sfârșit s-au înclinat unii în fața celorlalți.