Informații despre celelalte furii

Fury X a fost lansat, dar Fury standard și varianta Nano încă mai au câteva săptămâni până ce vor fi disponibile, iar informații complete nu sunt încă disponibile, dar avem zvonuri.

Conform vorbei de pe internet, varianta fără răcire lichidă a seriei Fury nu va folosi un procesor complet, ci unul mai modest, cu doar 3584 de nuclee, în loc de cele 4096 ale lui FuryX. Răcirea fiind pe aer, nu va fi la fel de eficientă, ținând placa video pe la 75 de grade sub încărcare, în loc de 50 și puțin. Restul statisticilor sunt aceleași, 4GB de memorie HBM și toate cele.

Diferența importantă între un Fury și un Fury X  ar putea fi potențialul său de overclock, deoarece producătorii de plăci video chiar au voie să creeze variante personalizate. Spre exemplu, varianta ASUS Strix, ce a fost găsită listată pe internet, la prețul de 623 de euro. Adică, aproape la fel de scumpă precum un Fury X, nu 550 euro, cât ar fi fost prețul variantei standard a unui Fury.

Mai sunt și zvonuri despre varianta Nano, unele ce par nu la fel de credibile. De ce? Pentru că un R9 Nano ar avea un procesor Fiji complet, de 4096 de nuclee, cu un consum de energie redus cu 100W. Ca asta să fie posibil, procesorul grafic ar trebui să funcționeze la o frecvență excesiv de redusă față de un Fury X. Și pentru că alimentarea este livrată numai prin 8 pini, nu va fi tocmai un campion la overclock.

Sursa: Videocardz