Batman Arkham Knight schimbă cerințele de sistem

Mă uitam ieri pe cerințele de sistem ale lui Batman Arkham Knight, și încercam să îmi imaginez pe câte degete aș putea să număr cadrele pe secundă. Păreau oarecum rezonabile, pe partea de AMD cerând un 7870, sigur, cu 2GB de memorie, dar tot era rezonabil.

Câteva ore mai târziu, am zărit un anunț de la AMD, conform căruia Warner și Rocksteady au schimbat cerințele de sistem. Știți voi, cu o zi înainte de lansare, și numa pentru AMD. Jocul cerea acum un 7950 și 3GB de memorie video.

Acum, eu vă întreb, la un joc ce era la precomandă mult și bine, nu ar fi fost frumos din partea producătorului să anunțe mai din timp, nu luni seara, că cerințele de sistem s-au schimbat multicel? Din fericire, Steam acum oferă posibilitatea de-a returna jocurile. Dacă asta s-ar fi întâmplat luna trecută, eh, ar fi fost considerabil mai multă nemulțumire.

Acum rămâne doar întrebarea logică, de ce exact e nevoie din senin de o placă video mai puternică pe partea de AMD, dar fiind vorba de un joc ce folosește Nvidia Gameworks, are sens ca 2GB de memorie să fie egal cu 3GB de memorie. De asemenea, au fost raportate probleme de performanță pe sistemele cu hardware AMD. Rocksteady lucrează acum pentru a le remedia, în colaborare cu AMD.

Dacă vă amintiți emisiunea despre drivere făcută acum câteva luni, știți ce înseamnă asta.

Sunt probleme de performanță și pe plăcile video Nvidia, dar alea cu siguranță sunt din cauza producătorului jocului, nu de la driver/hardware.

Sursa: Warner Bros