Tale of Tales a fost închis

Studioul Tale of Tales, ce de-a lungul anilor ne-a adus jocuri precum The Path, pe vremea când un simulatoarele de mers încă erau o chestie interesantă, a fost închis. Format de numai doi oameni, din Belgia, studioul și-a încetat activitatea, iar Michael Samyn și Auriea Harvey au anunțat că nu vor mai lucra la jocuri, și dacă se vor răzgândi, nu vor fi jocuri comerciale.

Motivul capitulării este eșecul comercial al ultimului lor joc, Sunset. Finanțat cu în jur de 60 de mii pe Kickstarter, proiectul a mai avut parte de investiții substanțiale pentru popularizarea sa, precum angajarea unei companii de PR, cumpărarea de reclame și lăsarea promovării în mâinile altora.

Nici una din aceste măsuri n-a avut vreun efect însemnat, într-o lună jocul vânzând, chiar și cu o reducere pe Steam, numai 1800 de exemplare. Restul, până la 4000 și ceva, au fost acordate finanțatorilor jocului de pe Kickstarter.

Membrii studioului sunt dezamăgiți, dar au declarat că obținerea de bani nu a fost niciodată intenția lor. Tot ce vroiau, cu folosirea unei agenții scumpe de PR și reclame și toate, era să atingă un public pe cât mai mare cu putință.

De asta îl vindeau la 20 de euro și au închis studioul pentru că nu au făcut profit record într-o lună de zile.

Sursa: Tale of Tales