Skylake se apropie

3

Nu mai aveți mult de așteptat până ce puteți să vă întrebați dacă v-ar sta mai bine cu DDR 4 decât cu DDR 3 în sistem (diferența prea mare nu e). Intel va prezenta în mod oficial seria de procesoare Skylake la Gamescom în august. Atunci vor fi anunțate variantele pe care cea mai mare parte din lume le va cumpăra, precum i7-6700K și i5-6600K.

Mai sunt desigur și variantele non-K, variantele cu T în coadă, și desigur platforma cea nouă, din seria 100, cu chipset-urile Z170, H170, H110, Q170, Q150 și B150, care au cam fost deja prezentate de toată lumea la Computex.

Toate acestea vor fi lansate la începutul toamnei. O perioadă numai bună pentru un upgrade, dacă o vizită scurtă la doctor nu s-ar fi transformat într-o lună de calvar ce te-a costat cât un PC nou.

Vă amintesc din nou că procesoarele Skylake vor folosi un socket nou, LGA 1151, așa că nu încercați să le băgați în placa voastră de bază actuală.

Și dacă vă întrebați ce s-a întâmplat cu Broadwell, nu ar mai trebui, nu mai contează.

Sursa: Digitimes

3 Responses

 1. Beda Venerabilis

  Să se apropie liniștit.
  Eu așteptam cu nerăbdare Skylake. Dar am hotărât să rămân la Haswell refresh. Toată platforma Skylake va costa prea mult pentru mine, pentru ce oferă față de generațiile anterioare.
  Acum singura întrebare care mă frământă e: GTX 970 sau R9 Nano? Presupunând că o să am suficienți bani…

 2. Beda Venerabilis

  Știu.
  M-am exprimat eu aiurea, nu am Haswell. Am un PC în care totul e vechi de 8 ani.
  Am vrut să spun că în loc să cumpăr Skylake mă mulțumesc să iau Haswell refresh.