MGS5 Phantom Pain: 40 de minute de gameplay

6

O secvență lungă și detaliată despre ce vă puteți aștepta să vedeți în Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain.

6 Responses

 1. Beda Venerabilis

  N-am jucat nici un MG, așa că s-ar putea să nu pricep exact anumite lucruri. Ceea ce am văzut aici e varianta finală sau nu? E jucat pe nivel super-easy?
  Încep cu ce mi-a plăcut.
  Au băgat Asia pe casetă. Rușii vorbesc rusă, nu engleză cu accent rusesc. Îmi place cum e animat cuțu. Echipament (customizabil) din plin. Micro-tranzacțiile nu-ți pun piedică atunci când ți-e lumea mai dragă.
  Ce nu mi-a plăcut.
  Mă enervează vocile (mai ales cea feminină) care îmi spun tot felul de chestii. Sper să poată fi dezactivate când nu le mai suporți.
  Eu credeam că ăsta-i un joc cu mult furișat, că ești doar o umbră a unei umbre. Și ce văd?
  Pleci de pe o colină, fugi prin câmp deschis împreună cu un câine, în deșert, iar inamicii aflați la doar 200 de metri nu te pot vedea?
  Nimeni nu vede baloanele alea când se ridică și nimeni nu-i aude pe rușii care urlă? Când îi spui unui rus “Get down” și “Talk” el înțelege?
  Rusul ăla (Ochre Capybara???) chiar că traduce instantaneu!
  Ce-i stupizenia aia D-Walker? Ești vizibil de la 5 kilometri!
  Cam câte mii de baloane poți avea la tine? Sunt capabile să ridice orice greutate, de la oameni la vehicule?
  Căpitanul ăla Spetsnaz e chior și surd de-a binelea. Rușii sunt la fel de buni ochitori ca niște soldați imperiali din Star Wars, nici o șansă să te împuște în cap sau în picioare.

  Toate astea ar avea sens doar dacă jocul ar fi o ironie și o critică a clișeelor din filme și jocuri. Sper că despre asta e vorba.

 2. unacomn

  Foarte probabil e pe easy, majoritatea demonstratiilor sunt.
  Vocile o sa te enerveze dupa o vreme, pentru ca nu or sa taca vreodata.

  Cat despre clisee, ar trebui sa joci MGS2. Spre final iti dai seama ca intregul joc a fost o gluma subtila la adresa asteptarilor fanilor pentru serie.
  Nu schimba faptul ca Raiden Sucks.

 3. Beda Venerabilis

  Am înțeles, mulțumesc pentru clarificări.
  Care ar fi cele mai bune jocuri din serie? Se pot juca pe sărite sau trebuie s-o iau de la Adam și Eva?

 4. unacomn

  Sincer, cam toate au fost grozave. N-am jucat MGS4, asa ca nu pot sa spun prea multe despre el.

  Au o poveste continua, dar a cam fost rescrisa putin in ultima vreme, sau va fi rescrisa de Phantom Pain. Macar fiecare are cate un rezumat al predecesorilor directi in meniu.

  Recomandarea mea ar fi sa incerci primele MG-uri, alea de pe MSX, chiar daca nu le termini, sa vezi macar ce fel de gameplay aveau si sa ai o idee generala despre ele.

  Apoi, MGS 1 sau, daca ai cumva un Gamecube la indemana, varianta lui refacuta, The Twin Snakes arata mai bine si are un gameplay mai in stil cu MGS2.

  MGS 2 il gasesti pe PC. Trebuia sa cam fie ultimul din serie, de asta o ia pe niste cai bizare de la un moment. Adauga miscari ceva mai acrobatice, poti sa te catari pe margini, e miros in joc, daca puti inamicii te pot gasi.

  MGS 3 are doua variante, una care seamana mai mult cu predecesorii, de te vezi de sus si trebuie sa stai in first person ca sa te uiti in fata. Cealalta are camera third person. Gameplay-ul este in rest cam la fel. Asta a fost descris ca fiind printre cele mai reusite, fiindca include batalii in jungla cu un lunetis batran camuflat intr-un copac, ce, si asta nu e gluma, poate muri de batranete daca lasai consola deschisa cateva saptamani. E doar pe PS2 si 3, din pacate.

  Cronologic, MGS 3 ar fi primul. E povestea lui Big Boss (asta de e si in Phantom Pain) Dupa el ar urma Peace Walker, care e pe PSP, PS3 si pe 3DS (parca). Si asta este grozav. Apoi ar urma Ground Zeroes si Phantom Pain.

  MGS 4 este cam ultimul. Practic, daca vrei sa intelegi bine Phantom Pain, ai nevoie doar de MGS3 si Peace Walker, restul, de la primul MG pana la MGS4, se petrec la cateva decenii dupa el.

  Nu e obligatoriu sa le joci unul dupa altul, eu nu am facut asta, nu prea aveam de unde sa iau jocurile. E destula poveste in ele cat sa inteleg esenta si multe detalii. Te bate chiar peste cap cu detalii.

 5. Beda Venerabilis

  Ohooo, tu chiar ești o enciclopedie în materie de jocuri!
  Eu sunt doar un jucător de duminică. Deși, de când am descoperit Games Arena, am început să fiu iar pasionat.
  În altă ordine de idei, joc doar pe PC. Nu că aș disprețui consolele dar nu-mi permit să mai dau bani și pe ele.
  Mulțumesc încă o dată!

 6. CreepyGhostCalls

  MGS nu a fost niciodata Splinter Cell (cel putin pana la Double Agent) sau Thief. MGS e stealth-action, e incurajat furisatul, dar daca tu crezi ca esti in stare sa te descurci cu o gramada de inamici, joaca-l ca si cum ai juca COD.