Capcom își amintește de Mega Man

Mai știți cum creatorul lui Mega Man a făcut o campanie de finanțare pentru un joc ce era în esență Mega Man, și-a avut un succes fenomenal? Eh, Capcom a luat în cele din urmă asta ca un semn că poate ar trebui să facă ceva cu vechea serie și să scoată pe piață ceva nou cu titlul Mega Man. Capcom tocmai asta a făcut, anunțând cu mândrie, chiar înainte de E3, Mega Man Legacy Collection.

Da, o compilație a primelor șase jocuri, ce va fi disponibilă din această vară, în format digital pentru PC și console, la prețul de 15 doleuroi. Asta însă nu înseamnă că veți da 2 doleuroi și ceva per joc vechi de o mie de ani ce poate fi jucat fără stres pe un emulator de Terminator, pentru că nu sunt variantele originale ale jocurilor. Fiecare titlu Mega Man a fost reconstruit de la zero, folosind Eclipse Engine de studioul Digital Eclipse, dar folosind elementele de artă ale jocurilor. Tot vor fi pe 8 biți, numai că spre deosebire de originale, vor arăta bine pe rezoluții mari, chiar Full HD. Da, până și pe Xbone.

Printre adăugirile lui Mega Man Legacy Collection se mai numără o funcție de reluare, clasamente, un muzeu în care veți găsi câțiva ani de schițe și un mod de provocări. Regretabil, nu adaugă opțiunea de a trage în sus. Serios, cât de jalnic poate fi un robot de luptă care nu poate să tragă în sus? E genul de greșeală de proiectare pe care un savant adevărat ar fi sesizat-o de la bun început. Doctorul Light este un idiot.

Sursa: Capcom