XCOM 2 anuntat, doar pentru PC

15

Zăceam mai devreme într-un pat ce nu se afla în spital, când de-odată am simțit un fior. Și de data asta nu era un efect secundar a faptului că mi-a fost înlocuit toată plasma din sânge pentru a scăpa de un caz de paralizie completă. Nu. Era altceva, cuvinte spuse în eter de un comunicat de presă, cuvinte precum: „Hărți generate procedural”, „Furișat” și „EXCLUSIV PENTRU PC”(măcar până la varianta cu tot cu expansion ce va ajunge inevitabil și pe console). Cuvinte ce acompaniau un nume, XCOM 2.

Firaxis și 2K Games anunță o continuare a jocului de tactică a cărui variantă demonstrativă m-a făcut să renunț la speranța pentru viitor în general. Asta mă bucură foarte mult, deoarece, luând în considerare feedback de la comunoitate, XCOM 2 ar putea fi un joc grozav. Momentan au anunțat elementele menționate mai sus. Hărțile sunt de data asta generate procedural, în loc să se repete într-o campanie de 23 de ore până îți vine rău. Jocul a primit conceptul de furișat, ceea ce poate că înseamnă că inamicii nu mai sunt capabili ca prin magie spațială să își dea seama că sunt văzuți în timpul rundei tale și să se miște gratuit înainte de a fi rândul lor și înainte să te fi văzut.

Mai multă customizare este promisă, mai mulți soldați, mai mulți extratereștri, unii sunt șerpi, alții sunt variante evoluate de sectoizi, și sunt introduse arme de luptă corp la corp. Îmi imaginez săbii laser de la un moment, nu de alta, dar ce ar face un cuțit contra unui sectopod? Sună de parcă va avea de această dată mai mult conținut decât X-Com de acum câteva decenii, și asta fără să primească un expansion.

Ca poveste, jocul este plasat la vreo 20 de ani după finalul primului XCOM, finalul la care pierzi, iar planeta este subjugată de cum îi cheamă. Organizația XCOM a intrat și mai sub pământ… adică, a intrat într-un fel de SHIELD Hellycarrier, și se deplasează de colo colo(cel puțin asta am înțeles din trailer-ul ce nu conține nici un fel de gameplay), ducând un război de gherilă împotriva unui inamic ce este acum la putere și construind treptat o rețea de rezistență.

XCOM 2 va fi lansat în luna noiembrie, pe PC, cu suport pentru modificări din start, așa că potențial măcar va fi acolo, dacă nu aburesc iar AI-ul. De asemenea, nu ar strica să poți ținti mediul înconjurător, nu de alta, dar dacă jocul va insista să fie iar un simulator de stat drept ziduri înalte până la brâu, vreau să pot demola zidurile cu o pușcă laser intenționat, nu doar când ratez. Ar fi iar atât de multe opțiuni tactice de precizie pe care le aveau jocurile X-Com vechi.

Detalii mai multe despre XCOM 2 vom afla în următoarele săptămâni,

Sursa: PC Gamer 

 

15 Responses

 1. Stefan Eremia

  X-COM2 promite multe chestii super-awesome dar eu sunt tot interzis vis-a-vis povestea, eu am terminat doar X-COMul simplu (cu Second Wave) – no Enemy Within, la finalul lui Enemy Within X-COM pierde?

 2. Beda Venerabilis

  Games Arena prezintă cel mai așteptat episod din seria Războiul jocurilor:
  Întoarcerea lui Unacomn!
  Regizor, scenarist, actor în roluri multiple și critic necruțător – Unacomn însuși.

  Bine ai revenit!
  Sper că n-ai de gând să reiei ritmul infernal de dinainte? Ia-o încetișor.

  Mi se pare mie sau muzica are ceva din Bourne?

 3. Praz

  Xcom+0,1shadowrun=un hit in tbs=uri.
  „Praz” 22;55

  Lasand gluma la o parte inca joc enemy unknown si sunt la a cincea completare.voiam un joc nou cu acelas sistem de reguli ca baza dar cu ceva aditii noi.apropo.felicitari domnu cyborg.ai scapat de spital.amu hai mai stai [insert a period of time] si fa-te bine.

 4. unacomn

  Sper ca saptamana asta sa recapat acces la PC si sa pot sa revin la stiri. S-a intamplat sa am un laptop la indemana pentru cateva ore ieri asa ca am putut posta ceva.

 5. Mihai

  Just between you and me, stirile le urmaresc cel mai mult pe site-ul asta. :P Asa ca pt mine e mai mult decat suficient!

  Dar cel mai important e sa-ti revii. Take your time. E important sa poti alerga cand ne vor bombarda rusii. Nu conteaza ca esti muntean.

 6. raul

  Cand am intrat pe sait si am vazut un articol nou publicat de unacomn eram plin bucurie si inca sunt :-D :-D :-D :-D :-D
  BINE AI REVENIT