Star Control Next: Când și cum

Brad Wardell, căpetenia studioului Stardock, a dezvăluit câteva informații noi despre noul joc Star Control care se află acum în dezvoltare.

Noul Star Control este o reimaginare a seriei, în propria sa continuitate, deoarece Stardock vrea să lase loc pentru o continuare adevărat a poveștii de la creatorii seriei, ce momentan sunt ocupați generând miliarde de dolari pentru Activision cu seria Skylanders. Până ce Toys for Bob se va apuca de un Star Control, Stardock va lua seria pe un drum lăuturalnic, păstrând gameplay-ul, dar înlocuid povestea și rasele extraterestre, deoarece au ajuns la un acord cu Paul Reiche și Fred Ford, creatorii seriei, că acestea sunt proprietatea lor.

În noul Star Control vei începe să explorezi spațiul în anu 2112, cu prima navă spațială umană capabilă să călătorească mai rapid ca lumina. Vei avea de cutreierat printr-un sector spațial compus din 500 de planete, plin de rase extraterestre noi, cu o poveste proprie și toate cele. Vei putea altera această navă în vel și chip pe parcursul misiunii tale milenare, la final obținând ceva aproape unic.

Apoi, vei putea folosi acea navă ca să explorezi alte sectoare de câte 500 și ceva de planete, deoarece Star Control va veni cu o suită de unelte ce va permite oricui să îți facă popriile sectoare stelare, cu propriile rase extraterestre și cu popriile povești. Și veți putea să le împărțiți cu întreaga planetă. Cam ce ar fi putut să ofere modul spațial al lui Spore, dacă EA ar fi dat doi bani pe extinderea sa cu adevărat.

Star Control nu are încă o dată de lansare. Foarte probabil va sta oricum în beta test mult și bine, așa că nu este exclusă lansarea sa în 2017, la aniversarea a 25 de ani de când a fost lansat Star Control 2. Și în cazul în care vă întrebați, nu, nu vor face o variantă HD a jocurilor vechi, din moment ce comunitatea a făcut deja asta, ca un joc gratuit.

Dacă nu mai știți ce era Star Control, uitați-vă la istoria dedicată seriei.

Sursa: Stardock