PLAYSTATION 4 primeşte noi funcţii şi îmbunătăţiri cu update-ul de sistem versiunea 2.50, „YUKIMURA”

Sony Computer Entertainment Europe Ltd. (SCEE) a dezvăluit toate detaliile legate de viitorul System Software Update Version 2.50 pentru PlayStation®4 (PS4), botezat „Yukimura,” menit să îmbunătăţească asptectele sociale ale celei mai puternice console.

 

Primul update major pentru PS4 din 2015, care va deveni disponibil în curând, va aduce o serie de caracteristici noi şi îmbunătăţiri, inclusiv mult aşteptata funcţie Suspend & Resume, care permite jucătorilor să pună pe pauză jocul şi să-l continue aproape instant, dintr-o singură apăsare de buton.

 

Alte funcţii care vor debuta cu acest update sunt streaming-ul de 60fps pentru Remote Play şi Share Play, respectiv posibilităţi extinse de administrare a trofeelor. În plus, „Yukimura” va permite utilizatorilor să căute adauge prietenii de pe Facebook pe PSN şi să partajeze înregistrările video făcute cu PS4 direct pe pagina Dailymotion.

 

”Yukimura” îmbunătăţeşte şi mai mult experienţa de joc oferită de cea mai puternică consolă din lume, prin intermediul funcţiei System Suspend & Resume. Aceasta permite utilizatorilor să pună pe pauză jocul şi apoi să-l continue exact de unde s-au oprit*1 prin simpla apăsare al butonului de pornire, consola PS4 intrând în modul de aşteptare (standby).

 

O altă caracteristică remaracabilă este creşterea la 60 de cadre pe secundă*2 a streamingului prin Share Play şi Remote Play. Această îmbunătăţire oferă utilizatorilor cu acces la Internet de mare viteză cea mai bună şi mai cursivă experienţă vizuală când fac stream de pe consola PS4 pe un dispozitiv mobil, fără să fie afectate performanţa şi fără să cauzeze lag.

 

Având ca scop principal îmbunătăţirea experienţelor sociale, „Yukimura” aduce schimbări şi sistemului de trofee. Astfel, după acest update, sistemul va realiza un screenshot în mod automat când un utilizator a obţinut un trofeu, uşurând partajarea celor mai spectaculoase momente trăite pe PS4 cu prietenii. Mai mult, trofeele vor putea fi partajate prin simpla apăsare a butonului Share de pe controller-ul wireless DUALSHOCK®4.

 

O altă schimbare majoră adusă de „Yukimura” este posbilitatea convertirii aşa numitelor subaccounts în master accounts prin intermediul PS4, pentru utilizatorii care împlinesc vârsta de 18 ani. Astfel, ei îşi vor putea păstra profilul PlayStation®Network, cu troffeele aferente, dobândind însă şi control total asupra contului. Jucătorii care împlinesc 18 ani vor fi anunţaţi de această posibilitate automat de consola PS4, sistemul cerându-le să completeze datele necesare folosirii master account.

 

Pentru pasionaţii de reţele sociale “Yukimura” aduce o altă veste bună: posibilitatea importării prieteniilor de pe Facebook în lista de prieteni de pe PS4, oferind jucătorilor noi modalităţi de a se conecta şi de a juca împreună. În momentul partajării momentelor memorabile de pe PS4 prin butonul Share de pe DUALSHOCK®4, “Yukimura” va permite jucătorilor să încarce vidourile create direct pe Dailymotion, oferind astfel o gamă mai largă de servicii de partajare din care pot alege utilizatorii.

 

„Yukimura” va include şi o serie nouă de opţiuni menite să îmbunătăţească accesibilitatea utilizării consolei PS4, precum invesarea culorilor de pe ecran, convertirea meniului din text în audio, mărirea textului, îngroşarea literelor, contrast mărit sau posibilitatea de face zoom pe imaginile redate. În plus, utilizatorii vor putea folosi configuraţii personalizate pentru butoanele controller-ului DUALSHOCK 4, potrivite cu obieceiurile lor şi cu stilul lor de joacă.

 

Versiunea 2.5 al update-ului de sistem pentru PS4, purtând numele de cod “Yukimura” va deveni în curând disponibilă pentru toţi jucătorii din România.