QnA: 11 Decembrie 2014

8

Întrebări despre jocuri, industria jocurilor, emisiuni și orice alt fel de conținut de pe site, puteți trimite pe EmisiuneQnA (la) Yahoo (punct) RO 

(adresa este scrisă așa ca să nu o repereze spambots și să mă bombardeze cu reclame)

Tipuri de răspunsuri(alegeți unul):

 • Normal (dacă vreți un răspuns la întrebare)
 • (dacă vreți o aberație comică în loc de răspuns, alegeți oricare din următoarele)
 • Mark Etting, de la merketing
 • Ivan, chiar el
 • Evil (de la topuri)
 • Minion (celălalt de la topuri)
 • Detectivul francez
 • Tipul dur (cu barbă)
 • Piratul
 • Sursa (tipul paranoic de la știri)
 • Vocea malefică (aia deranjantă de la topuri)
 • Snobul Suprem
 • Jurnalistul naiv
 • Prezentatorul de Trailer
 • Bătrânul oarecum comunist

Tags

About the author

unacomn

Twitter Website

Când nu își amintește noi motive pentru care nu îi place un joc vechi de trei ani, unacomn obișnuiește să poarte o pălărie și să vorbească despre sine la persoana a treia.

8 Responses

 1. ovidiu

  Legat de hearthstone , nu sunt de acord cu tine.Intradevar , pentru a intelege jocul nu este greu , insa pentru a ajunge legend sau macar rank 4 in ranked intr-un sezon ai nevoie de o cunostiinta fina a jocului (sau rularea unui bot care joaca zoo.warlock sau shaman control) , oricum nu asta este ideea. Ideea este ca sunt foarte multe combinatii ce se pot realiza , noul update GvsG adaugand aproximativ 100 de carti noi care schimba meta-ul jocului + niste nerf-uri la anumite carti.In general cele mai populare deck-uri care sunt folosite sunt cele care tin de norocul topdeck-ului , ca zoo, shaman sau shaman control, miracle rogue, cancer undertaker hunter , insa aceste deck-uri sunt usor dominate de Aoe Decks ca freeze mage , legendary warrior , druid ramp+ savage roar force of nature combo, AoE priest. Ideea la hearthstone este ca de la un anumit moment , dupa ce joci cu cei care nu inteleg jocul doar la un nivel basic vei anticipa modul lor de joc si poti sa consideri ca sti ce carti are in mana. De exemplu daca joci impotriva la un mage si iti da fireblast pe un 4 5 in timp ce pe masa mai este un 4 4 un 2 2 si un 3 4 , este clar ca tura viitoare(daca tura asta este 6 sau superior) va urma flame strike si nu este recomandat sa mai joci vreun minion pentru ca iti va fi si el distrus, recomandat fiind ca daca are minioni pe masa sa incerci sa faci trade-urile cu minionii.Plus cateva reguli de baza , cum ar fi cea ca : daca intr-o tura ai intentia sa joci 2 sau mai multe carti iar una din ele iti ofera un card draw , vei juca prima carte cea care iti da card draw(in general , singura exceptie fiind cea ca alta carte ofera un efect random si exista mai multe moduri de a juca mana in functie de acel efect random (daca omoara un minion random sau daca da de la 3 la 6 dmg random etc).
  Oricum , ceea ce vreau sa zic este ca ai nevoie de cam 300-400 ore de joc pentru a fi capabil sa intelegi perfect jocul sau aproape perfect pana la urmatorul update , intradevar dupa 20 de ore sti toate cartile , sti efectele si cateva moduri de a juca , dar nu vei fi capabil sa vezi toate oportunitatile de lethal.
  Iti dau un exemplu : jucam Druid vs Paladin. Paladinul joaca Tirion (6 6 taunt divine shield deathrattle: summon lightbringer(weapon 5attack/ 3 durabilitate) . Eu cu faceless manipulator l-am copiat si cu keeper of the grove i-am dat silence , fiind incapabil sa mai sumoneze arma cand moare. Oricum ideea este ca am ajuns la situatia in care el avea 15 hp si eu aveam tirion pe masa . Am dat savage roar , am atacat cu acel tirion copiat ( 8 6 de la buff-ul savage roarului) am dat Big game hunter(battlecry : kill a minion with 7 or more attack 3 mana 4at/2hp) pe tirion al meu ca sa moara sa se activeze deathrattle-ul + avand buff-ul de la savage roar , eroul meu avea atack-ul de 7 . 8+7=15 = lethal. Ceea ce vreau sa zic este ca poate un jucator mai incepator (sub 100 de ore) nu ar fi vazut acest play si poate tura urmatoare inamicul juca deathwing si din 2 ture , neavand nici un raspuns pentru deathwing ai fi pierdut. Evident acest lucru este slab probabil pentru ca aveam board control , card advantage si hp advantage , dar orice tura in plus de lethal poate insemna sa pierzi meciul.Un alt exemplu , pentru cei care cunosc cat de cat cartile. Am jucat un meci cu priest , aveam 14 hp . aveam in mana Undertaker 1 mana , cairne bloodhoof 6 mana si thalnos 2 mana cred ca mai aveam shadow word death , circle of healing si inca ceva nerelevant. Adversarul meu , mage folosise un firaball , un frostbolt(deci mai avea maxim o copie din fiecare) avea 2 carti in mana si urma sa traga una cand ii incepea mana . M-am gandit daca are fireball(4 mana=6dmg)+ frostbolt(2mana=ingheata tinta + 3 dmg) + lance(1 mana=4 dmg daca este inghetat ,daca nu doar ingheata) + puterea 2 mana 1 dmg= 14 dmg adica pierd . Ce m-am gandit: care este sansa? are 3 carti , care e sansa ca din cele 15 carti(3 din mana si 12 din pachet ramase) sa fie exact alea care ii trebuiesc? care este sansa?(2/[combinari de15 luate cate 3* comb de 14 luate cate 2*13]) si am zis hai sa joc undertaker + bloodhoof+ thalnos = 9 mana , fara a avea posibilitatea sa imi mai dau heal de la 14 hp la 16 hp , insa fiind capabil sa am lethal tura urmatoare. Tura urmatoare el emote : well played , firaball , frostblot , icelance. Cea ce m-a disperat e ca a avut cartile perfecte , si era singura metoda in care putea sa mai aiba lethal , folosind deja un firaball si un frostbolt.Si asta sunt doar exemplele de astazi.Ceea ce vreau sa zic este ca intradevar , pare simplu , dar este complicat , este complicat daca joci cu cei care exploateaza value-ul maxim dintr-o carte sau dintr-o cibinatie de carti.

 2. unacomn

  Stiu ca este complicat. Dar a vrut parerea snobului suprem. Ai impresia ca un snob suprem ar juca Hearthstone? :P

 3. ovidiu

  ups , nu ai specificat cine raspunde, si am considerat ca este parerea reala.

 4. gigi

  Unacomn, stiu ca nu are legatura cu subiectul, dar vreau sa-mi iau o tastatura si niste casti de gaming, ce pot sa iau cel mai bun in 100 de lei?

 5. unacomn

  Castile A4Tech HS-60 erau foarte comode, si astea E-Blue sunt OK. Iar ca tastatura, aici e mai dificil, depinde predominant de ce simt tactil preferi tu si de ce configuratie.

  Sub 100 de lei pentru ambele nu prea este foarte mult loc pentru functii fistichii ca iluminare sau taste macro, asa ca ia cam orice tastatura cu membrana vezi ca nu explodeaza cand o atingi. A4 Tech sunt OK, modelul pe care il am eu nu se mai vinde de ceva vreme.

 6. gigi

  Le iau pe cele E-blue, asa ca mai raman 50 de lei. As vrea totusi o recomandare de la tine, stiu ca te pricepi la chestii de astea.Daca e mai putin de 50 de lei, e super, iar daca hai sa zicem depaseste cu 10 lei nu-i bai.Multumesc!

 7. unacomn

  Ai putea incerca Microsoft Wired Keyboard 200 black, este o tastatura solida fara nimic special.

  Sau daca a simtul aventurii, Natec Genesis R33. Nu am testat-o pe asta, dar pare sa fie OK.

 8. gigi

  Multumesc mult. Am ales tastatura Microsoft, deoarece nu-mi place sa ma aventurez printre chinezarii, am mai patit-o cu o tastatura hama, care, desi in imagine arata ca e qwerty,defapt era azerty.