Mighty No. 9

MightyN9IMGKeiji Inafune a plecat de la Capcom cu ani în urmă, fiind foarte dezamăgit de faptul că jocul Mega Man pe care vroia să îl facă a fost anulat. Dar nu înseamnă că s-a lăsat de jocuri, așa că anunță Mighty No. 9, un joc ce este Mega Man, pe cât de direct posibil. O avea alt nume și alte personaje, dar totul arată la fel ca în celebra serie de jocuri de side-scroller-e, inclusiv personajele și cromatica. Gameplay-ul va fi asemănător, dar evoluat, actualizat, însă la bază cam același.

Acest joc nu poate fi realizat fără ajutor financiar, motiv pentru care studioul lui Inafune, Comcept USA (ce este din Japonia), apelează la Kickstarter. Într-o zi de la anunț, din cele 900 de mii de dolari necesare, proiectul a strâns mai bine de 1 milion de dolari. Mai este o lună întreagă rămasă, așa că până la final, probabil va avea fondurile suficiente pentru a face Capcom să se întrebe dacă nu cumva au făcut o greșeală băgându-l pe Mega Man în tomberon.

Mighty No. 9 va fi lansat inițial pentru PC, peste câteva sute de mii urmând Mac, Linux, iar de la 2.5 milioane de dolari în sus vor fi versiuni și pentru PS3, Xbox 360 și Wii U.

Sursa: Comcept USA